Curly girl method 101 - Begynderguide til bølget og krøllet hår


Vidste du at de fleste kvinder har krøllet eller bølget hår? Men at de fleste ikke ved dette fordi de bruger de forkerte produkter der tyngder håret ned og ikke giver krøllerne den pleje de har brug for. 

curly girl method 101 - begynderguide til krøllet og bølget hår

Dette er en kort intro til krøllemetoden - curly girl method, som er en, efterhånden, meget kendt metode, men som normalt kræver tid at sætte sig ind i.

Hos Zakia Copenhagen vil vi gerne gøre det lidt lettere at begynde på din rejse til lækre bølger og krøller.

Det kan også være du kender metoden, men mangler inspiration til produkter, det får du selvfølgelig også her.

Som med alle nye vaner så kræver det noget tilvænning fx ikke at bruge shampoo så ofte. Husk at mærke efter, da du ved bedst hvad der fungere for dig.

Du kan stadig opnå flotte krøller uden at følge metoden slavisk.

Reset vask med shampoo

Indenfor curly girl metoden bruges shampoo ikke særlig ofte, den anses som en resetter, og alt for skrap til hårvask i hyppigt brug - på trods af at vi har udarbejdet en fugtgivende shampoo, vil den stadig kun bruges en gang i mellem.

Hos Zakia Copenhagen anbefaler vi at du kan vaske håret 1-2 gange om måneden med hydra hair bath.

Det er vigtigt at vaske håret med shampoo en gang i mellem så du undgår produkterne hober sig op i hovedbunden, som kan give mange større problematikker med sig på længere sigt. I mit arbejde som trikolog, ser jeg blandt andet at mange starter på metoden og at de undgår helt at vaske håret med shampoo. Dette kan vi ikke anbefale, men det er helt ok ikke at vaske håret med shampoo hver gang man vasker hår. Det gør jeg heller ikke selv - jeg vasker håret ca. 1-2 x ugt med shampoo også ellers med vaskebalsam, som er det næste vi kommer til.

Vaskebalsam

Når du går i bad og skal vaske hår, kan du bruge en vaskebalsam, som erstatning for en shampoo.

Her anbefaler vi vores hydra hair conditioner, som er en fugtgivende conditioner balsam, som genetablere hårets og hovedbundens fugt niveau.

Da en conditioner ikke indeholder samme mængde sæbeprodukt til at rense håret er det vigtigt at være ekstra grundig i din rens, sørg for at massere den i god tid og nå hele hovedbunden.

Håret føles dejlig blødt efter en vask med conditioner.

Vores hydra hair conditioner er en fugtgivende conditioner, derfor behøver du ikke yderligere conditioner/balsam i badet, hvis du stadig føler du har behov for yderligere fugt så læs videre for mere om fugtgivende produkter.

 

Fugtgivende produkter

Som nævnt, så har håret brug for fugt og proteiner, først og fremmest skal du dække hårets fugtbehov ved ikke at udtørre det med skrappe produkter. Derefter kan du fokusere på at tilføre fugt via fugtgivende produkter fra hydra hair Copenhagen Velvet linjen.

hydra hair bath økologisk shampoo naturlig shampoohydra hair conditioner
soft curls krøllecremehydra hair leave in spray balsam

Protein produkter

På skrivende fod har vi hos Zakia Copenhagen kun ét specifikt proteinprodukt, men dette innovative proteinprodukt gør håret 80% stærkere!
Tjek vores protein maske ud her
bond repair protein repair hair mask hårkur silikonefri hårpleje økologisk bæredygtig dansk produceret

Styling

Til krøllet hår har vi udarbejdet en speciel krøllecreme, som giver 2-i-1 effekt, både pleje og hold, denne unikke cremeformel er perfekt at bruge lige efter badet. Den giver både lækre krøller men den giver samtidigt håret fugtgivende pleje, så du får sundere hår efter hvert brug.
soft curls curling creme krøllecreme curly girl method

Læs mere

Er du interesseret i at lære mere om krøllet hår og hårpleje så følg med på bloggen hvor der løbende vil komme spændende artikler omkring emner så som wet plopping, dry plopping, raking, scrunching og andre spændende mere avanceret curly girl termer.
// Nazanin

Indsend en kommentar


Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort